Főoldal » Rólunk » Fellowes vezetőség

Jelenleg James Fellowes irányításával, a Fellowes vezetősége széleskörű szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik. A vezetőség munkáját segíti egyrészt a számos tapasztalt kolléga akik az évek során alapvető értéket teremtettek a vállalat számára, másrészt a később csatlakozottak, akik új lendületet adtak a cégnek. Ráadásul a Fellowes család 1917-óta aktívan részt vesz a vállalat vezetésében.

Vezetőség

James Fellowes, Elnök - vezérigazgató

Az 1983-ban választották elnökké James-t, aki a családi vállalat vezetésének 3. generációja. Mint vezérigazgató, minden téren aktívan részt vesz a Fellowes birodalom működtetésében. Munkássága során figyelemreméltó eredményeket ért el az egyre növekvő kihívások közepette. Egy erőteljes gazdaságban, számos alkalommal sikerült új lendületet adnia a vállalatnak, hogy biztosítsa annak jövőjét egy változó környezetben. Jelenleg a vállalat átalakítását vezeti - globális szinten fejleszti a cég teljesítőképességét és a munkafolyamatokat.

Mióta James belépett a céghez 1969-ben, gyakorlatilag annak minden területén dolgozott. A főiskola évei alatt több részmunkaidős pozícióban dolgozott, majd 1969-ben Marketin Manager lett. 1973-ban Értékesítési Alelnök, 1979-ben Alelnök, 1983-ban Elnök/Fejlesztési Igazgató, és végül 1997-ben Elnök/Vezérigazgatóként dolgozott a cégnél.

James az üzleten kívül is sikeres volt. 1997-ben az Ernst & Young neki adományozta "Az Év Vállakozója" címet. Vezetői képességeit üzleti körökben, és azokon kívüli is nagyra értékelték, és ennek elismeréséül kapta meg 1994-ben a "Szabadság Fáklyája" díjat a Rágalmazás Elleni Ligától, majd 1997-ben "Lelkierő" kitüntetést a Remény Városától.

James tanulmányai során elvégezte a Denison Egyetemet és a Northwestern Egyetem Kellog Manager képzését.
 


John E. Fellowes, II, Elnök

A Fellowes 1917-es megalapítása óta, John Fellowes a negyedik generáció, aki felső vezetői pozíciót tölt be a családi vállalakozásban. A korábbi tapasztalatokra alapozva az irodai gépek divízió vezetésével John biztos alapokra helyezte a termékfejlesztést és a marketing stratégiát. John jelentős mértékben hozzájárult sikeres média kampányokhoz és termék bevezetésekhez. 2007-ben John, elért eredményeiért megkapta a Chicago-i Innovációs Díjat.

2007-ben John, elért eredményeiért megkapta a Chicago-i Innovációs Díjat és cégen belül további 5 alkalommal nyerte el a Fellowes Forward díjat. Számos interjú alkalmával képviselte a céget az NBC Weekend Web-en és a Fox New Squawk Box-on. John-t kinevezték Senior Marketing Manager-é, végül a Globális Marketing Alelnökké.

John a vállalat minden területén dolgozott. Középiskolai hallgatóként a termelési részlegen dolgozott, majd több különböző tevékenységet látott el a főiskolai évek alatt. John az értékesítés területén kezdett teljes munkaidőben dolgozni, később, mint Marketing Manager, Marketing Igazgató és végül az Irodai Gépek Alelnöke mielőtt 2012-ben Elnök-nek választották volna. Jelenleg a vállalat összes részlegének felügyeletét látja el, piacfejlesztést, fejlesztések irányítását éppúgy, mint a stratégiai tervezést. 

John Fellowes a Taylor Egyetemen, Indiana-ban tart előadásokat Vállalati rendszerek témakörben.
 


Mike Parker, Globális Értékesítés Alelnök

Mike Parker 2000 szeptemberében kezdett a Fellowes-nál dolgozni, mint területi értékesítési manager. Több beosztásban dolgozott nemzetközi vonalon, míg 2006-ban kinevezték az Észak Amerikai Területi Értékesítési Manager-é. Az áldozatos munkának és a sikeres értékesítői képességnek köszönhetően Mike-ot 2007-ben kinevezték Értékesítési Igazgatónak, majd 2008-ban az Észak Amerikai Értékesítési Alelnöknek. Ezt követően kapta meg jelenlegi pozícióját, és 2011-ben Globális Értékesítési Alelnök lett. Mike egy vevőközpontú, eredmény-orientált vállalati kultúrát hozott létre, melynek köszönhetően a Fellowes minden csatornán javította piaci pozícióját.

Mike a Covenant Főiskolán tart előadásokat Vállalati Adminisztráció és Marketing terén.
 


James Lewis, Alelnök és Ellátási Lánc Vezető

Jim felügyeli a globális ellátási lánc működését. Sikeresen vezette a vállalatot a három különböző gyártási környezeten át - A többszörösen összetett helyi gyártási struktúrából először kialakította a központosított hazai termelést, majd létrehozta a jelenlegi globális gyártó és partner rendszert. A változások alatt Jim gondoskodott a kíváló minőségről és a kedvező költségstruktúráról. A "Fellowes Fejlesztések" legsikeresebbjeként minőségi változtatásokat valósított meg, Jim felügyeli a vállalati folyamtok fejlesztését, és nyújt kiváló minőségű szolgáltatást a vásárlók felé.

Jim 1986-ban kezdte karrierjét a Fellowes-nál, mint Gyártásfejlesztési Manager. Számos pozícióban dolgozott a cégnél, úgy mint Gyártási Folyamat igazgató, Európai Operatív Alelnök, Alelnök/Adattárolási Igazgató és Alelnök/Termék Előadói Igazgató. A jelenlegi pozícióját megelőzően Alelnökeként/az Irodai gépek Igazgatójaként dolgozott.

Jim a New Jersey Állami Főiskola hallgatójaként szerzett dimplomát igazságszolgáltatási területen.
 


Lyn Bulman, Alelnök, Globális Személyzeti Igazgató

Amikor 2002-ben csatlakozott a céghez, Lyn haladó és energikus szemléletet hozott globális feladatköréhez. Egy vállalatnál, ahol annyira megbecsülik a munkavállalókat, mint a Fellowes-nál, ez egy különösen fontos terület. Lyn meghatározó fejlődést ért el a vállalat hr területén. Munkájának köszönhetően előrelépés történt a segélyek, a toborzás, a juttatások, és a karrier kilátások terén. Új, nemzetközi szemléletet is hozott, amely azért igen fontos, mert a cég nemzetközi szintéren is folytatja a növekedést.

Lyn a Galileo International-től jött a Fellowes-hoz, ahol Személyzet Alelnök volt. 11 éves pályafutása során Lyn számos feladatot látott el Európában és az Egyesült Államokban.

Lyn Nagy-Britanniában, a Leeds-i Egyetemen diplomázott filozófia és angol szakon, valamint szakmai képesítést szerzett a Brit Személyzeti és Fejlesztési Intézetben (UK Institute of Personnel and Developement) és az Amerikai HR Management Egyesületnél (U.S. Society of Human Resource Management).