Főoldal » Rólunk » Történelem

Innováció a Dokumentum Tárolásban

Az 1917-ben alapított vállalat úgy jött létre, hogy Harry L. Fellowes megvásárolta induló üzletét ismerősétől, Walter Nickeltől, akit behívtak katonának az I. Világháború alatt. Az 50$-ért megvett cég karton irattartó dobozokat gyártott és értékesített, amelyek a banki szektor számára különféle dokumentumok tárolására voltak kifejlesztve. Egy új intézmény, a szövetségi jövedelem adó bevezetésével a dokumentumok tárolása szükségszerűvé vált. Tökéletes volt az időzítés egy iratok tárolására alkalmas, erős és megfizethető termék számára.

A háború után Walter Nickel hamarosan újra csatlakozott Harryhez. Hazafias tiszteletből a terméküket „Liberty Box”-nak (Szabadság Doboz) nevezték el, amely rövid időn belül a legkülönfélébb üzleti ágazatokban vált népszerűvé. Ahogyan fejlődött az irodai környezet, az elkövetkezendő 60 évben újabb irodai termékek jelentek meg, és a tároló, archiváló dobozok is a hatékony dokumentumkezelés komplex rendszerében kaptak szerepet. A híres Bankers Box a dokumentum tárolás védjegyévé vált az amerikai üzleti életben. 


Gyors Növekedés az Információs Korszakban

Az Információs Korszak újabb növekedésre ösztönözte a Fellowes-t. John Fellowes, majd később fiai – James és Peter – irányítása alatt töretlenül fejlődött a vállalat. Előrelátva azt, hogy a 80-as évek elején a számítógép a személyes munkaállomások központjává válik, a Fellowes az irodai munkaállomások számára termékek teljes skáláját fejlesztette ki, amelyek segítségül szolgáltak az dolgozók számára az egyre csak növekvő információáradat kezelésében. Amikor a technológia a mobil berendezések irányába fejlődött, megjelentek a hordozható számítógépek, mobiltelefonok és PDA-k, a Fellowes újabb innovatív termékeket fejlesztett ki, amelyek megkönnyítik azok használatát.

1982-ben a Fellowes aláírt egy licensz szerződést egy német vállalattal kereskedelmi iratmegsemmisítők beszállítására az Egyesült Államokba. Látva az elért sikereket a Fellowes 1990-ben megtervezte és legyártotta saját termékeit ebben a kategóriában, bevezetve az első személyes használatú iratmegsemmisítőket. Senki nem tudta előre megjósolni, hogy ez az új termék milyen kirobbanó sikert arat majd, aminek köszönhetően a vállalat termékskálája egy erős fogyasztói termékkel bővült, amely kiegészítette a már megalapozott kereskedelmi üzleti tevékenységet.


Megoldás az adatokkal való visszaélésre

Az adatokkal való visszaélés nagy fenyegetést jelent a fogyasztókra és a vállalatokra egyaránt, a figyelem középpontjában az elektronikus felületen elkövetett adatokkal való visszaéléssel szembeni védekezés áll. A Fellowes jövőképe mindemellett, hogy a bizalmas dokumentumok hatékony megsemmisítése létfontosságú a személyazonosság védelme érdekében. 2010-re az adatlopásnak több, mint 4.5 millió áldozata volt. A Fellowes folytatta a még hatékonyabb iratmegsemmisítő technológia fejlesztését a következő évezredben is, nagy hangsúlyt fektetve a teljesítményre, hatékonyságra és tartósságra.


Új Irodai Megoldások Fejlesztése

Napjainkban a munka helyszíne nem határozható meg egyértelműen. A hangsúly az irodából otthonra, a mobil tehnológia felé tolódik a jövőben. Ebből a jövőképből kiindulva a Fellowes folytatja az újabb innovatív termékek fejlesztését, izgalmas új lehetőséget kínálva ezzel az örökké változó irodai környezet számára.