Főoldal » Megoldásaink » Milyen iratmegsemmisítőt válasszon?

Milyen iratmegsemmisítőt válasszon?

Ha szeretné megvédei önmagát vagy vállalatát az adattolvajok ellen, eleget tenni az adatvédelmi törvénynek, vagy csak szeretné eltüntetni a rendetlenséget otthon, vagy az irodájában, számos tényezőt kell figyelembe vennie a megfelelő iratmegsemmisítő kiválasztásakor. 3 egyszerű kérdést kell megválaszolnia ahhoz, hogy az Ön igényeinek leginkább megfelelő gépet könnyedén ki tudja választani.

1. Hol fogja használni a gépet?

2. Milyen biztonsági szintre van szüksége?

3. Milyen különleges terméktulajdonságok könnyíthetik meg munkáját?

 

1. Hol fogja használni a gépet?

Az iratmegsemmisítő irodai és otthoni környezetben egyaránt használható, azt kell végiggondolnia, hogy azt hányan fogják használni, és egyszerre mennyi lapot szeretnének megsemmisíteni. A működési ciklus az az időintervallum, amely időszakban az iratmegsemmisítő folyamatosan képes darálni, mielőtt hűtésre lenne szüksége. Közepes és nagy irodai környezetben, több felhasználó esetén igény lehet az egymás utáni folyamatos megsemmisítés lehetősége. Kis és közepes irodákban való használathoz érdemes közepes működési ciklusú gépet választani, míg Személyes használat esetén a darálás kevésbé gyakori, így az iratmegsemmisítőnek elegendő pár percet folyamatosan működnie. A lapkapacitás a papírlapok számát jelenti, amit a gép egyszerre képes megsemmisíteni. Minél nagyobb egy gép lapkapacitása, annál gyorsabban képes egy adott papírkötegeket ledarálni. A Fellowes széles iratmegsemmisítő termékválasztéka minden igényt képes kielégíteni.

 

2. Milyen biztonsági szintre van szüksége?

 

3. Milyen különleges FELLOWES terméktulajdonságok könnyíthetik meg mindennapi munkáját?

Elakadásmentes technológiák
A Fellowes 100% elakadásmentes technológia egy olyan különleges terméktulajdonság, mely - egyéb a piacon lévő technológiáktól eltérően - nem csupán meggátolja a papír elakadását, de az extra motorerőnek köszönhetően a legproblémásabb esetekkel is megbirkózik. Nézze meg a 100% Elakadásmentes technológiát működés közben. Más elakadásmentes technológiák, beleértve a Fellowes Jam Blocker-t, megelőzik a papírelakadást, még mielőtt az kialakulna. Nézze meg a Jam Blocker funkciót működés közben.
Biztonsági funkciók
A Fellowes iratmegsemmisítők különböző szintű biztonsági funkciókat kínálnak az alap Safety-Lock-tól a fejlettebb SafeSense technológiáig, ahol a gép azonnal leáll, ha keze az adagolónyíláshoz ér. Nézze meg a SafeSense funkciót működés közben.
Energiatakarékosság
A Fellowes iratmegsemmisítők két energiatakarékossági funkciót kínálnak, az alap az Auto-Shut Off, mely fél óra elteltével automatikusan kikapcsolja a gépet, amennyiben azt nem használják. Az Energy Saving System az egyetlen olyan rendszer, mely működés közben is képes az energiafogyasztást minimalizálni. A gép szenzorokkal méri a megsemmisíteni kívánt papír mennyiségét, és mindig csak annyi energiát használ, amennyi a gépbe adagolt papír megsemmisítéséhez feltétlenül szükséges, használat után pedig automatikusan alvó üzemmódba kapcsol.
Egyéb hasznos technológiák
Egyterű irodák számára a Fellowes SilentShred technológia szinte nélkülözhetetlen, hiszen szinte zajtalan működést biztosít, így nem zavarja meg a közelben dolgozók munkáját. Az Automata olajozás funkció bizonyos konfetti vágású gépeknél található meg, mely automatikusan keni a pengéket, ami megnöveli a gép élettartamát, és csökkenti a zajkibocsátást.
Milyen egyéb anyagokat szeretne megsemmisíteni rendszeresen?
Az utolsó fontos szempont, amit figyelembe kell venni a gép kiválasztásakor, hogy a papíron kívül milyen egyéb anyagokat szeretne megsemmisíteni rendszeresen? Az iratmegsemmisítők képesek olyan egyéb anyagok megsemmisítésére, mint a tűzőkapocs, gémkapocs, hitelkártya és CD/DVD.
 
Személyes dokumentumok
 • Bankszámla/Hitelkártya kivonatok
 • Hitelkártya bizonylatok
 • Közüzemi számlák
 • Érvénytelen csekkek, lejárt bankkártyák
 • Jogosítvány, vagy más igazolvány
  másolatok
 • Régi jogosítványok, útlevelek
 • Régi bérjegyzékek
Üzleti dokumentumok
 • Pénzügyi jelentések
 • Ügyfél/beteg listák és adatok
 • Személyes anyagok, önéletrajzok, fizetési papírok
 • Hitelkártya bizonylatok, céges számlák
 • Termék, marketing és fejlesztési tervek
 • Továbbá bármely dokumentum, ami TAJ számot,
  születési adatokat vagy bankszámla számot tartalmaz.
 • Online jelszavak, különleges személyes adatok, mint
  a leánykori név.