Főoldal » Megoldásaink » Készüljön fel egy egészségesebb munkahelyre!

Fellowes Aktív, egészséges munkakörnyezetért Fellowes Aktív, egészséges munkakörnyezetért

Egészség és jó közérzet munka közben

Az emberek létfontosságúak a szervezetetek számára, és a kimagasló tehetségek megtalálásának és megtartásának érdekében fel kell ismerni, a fizetés, a juttatások és a munkakörülmények fontosságát.

Ön tudja, hogy milyen messzire mehet el a tökéletes jelölt munkakörülményeinek biztosításában, és biztosan szeretné, hogy a szervezet legértékesebb tagjai nagyra értékeltek és lojálisak legyenek.

Nem véletlen, hogy a legjobb egészségügyi és jóléti stratégiával rendelkező vállalatok vonzzák a legkiválóbb alkalmazottakat- és meg is tudják tartani őket!

Itt van az Ön útmutatója amely biztosítja, hogy az asztalnál dolgozó munkavállalók egészségesen, energikusan és produktívan végezzék munkájukat - és a lehető legjobb formában legyenek az üzleti sikerek elérésének érdekében…

A munkahelyi hiányzások egyik fő oka a számítógépek, laptopok és tabletek helytelen használata. A helyes testtartás, a kényelmes ülés és az aktív munkavégzés nem csak abban segítenek, hogy a munkavállaló jól érezze magát, hanem hosszútávon hatékonyabbá és egészségesebbé válnak.

Tehát a vállalati célok megvalósítása érdekében még soha nem volt jobb időzítés arra, hogy meggyőződjön róla: a munkavállalói kényelmesen ülnek és rendszeresen mozognak a munkanap során.

 

Aktív, egészséges munkakörnyezetért


"A hatékony munkavégzés új módja"


Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a napunk nagy része munkával telik! Sokan közülünk órákat ülnek, például a számítógép előtt.

Ha figyelmet fordítunk hátunkra, a csuklónkra és a nyakunkra- és ezeket a kulcsfontosságú területeket minőségi ergonómiai termékekkel és jó munkahelyi szokásokkal támogatjuk, akkor több mozgást tudunk beiktatni a munkanapba, miközben elsajátítjuk a helyes testtartást!

Rengeteg dolgot tehetünk, hogy aktívabbak legyünk a munkahelyünkön, mint például a lift helyett a lépcsőt használjuk, odamegyünk egy kollégához ahelyett, hogy e-mailt küldünk neki, vagy felállunk és sétálgatunk telefonálás közben. Vagy ha igazán ösztönözni szeretné az egészséges mozgásciklus kialakítását a munkanap során, akkor fontolja meg egy ülő/álló munkaállomás beszerzését.

Az aktív munkavégzés által a munkavállalók egészségesek és jobban összpontosítanak, magasabb energiaszintet tartanak, és jobban koncentrálnak a munkahelyükön. Ez a teljesítmény növeléséhez vezet, és segít, hogy hatékonyabban dolgozzon kevesebb erőfeszítéssel!

Fellowes

4 zóna koncepció

4 lépés, az Aktív, egészséges munkakörnyezetért

Kövesse a Fellowes 4 zóna koncepcióját minden asztali munkaállomás esetében.

Fellowes Actively Working Well Fellowes Actively Working Well

 

A rossz munkahelyi szokások fájdalmat és kényelmetlenséget, valamint csökkenő teljesítményt idéznek elő a munkavállalónál.

Hogy könnyebbé tegyük a megfelelő ergonómiai megoldás kiválasztását, a Fellowes kifejlesztette a 4 zóna koncepciót az egészséges, aktív munkakörnyzetért.

A zónák pontosan meghatározzák az egészségügyi kockázatokat, és segítenek kialakítani a helyes testtartást a 4 kulcsterületen, az egészséges és hatékony munkavégzés érdekében, irodában, otthoni irodában, vagy akár útközben.

Fellowes 4 zóna koncepció

Fontos! A munkaállomásnak kell illeszkednie a munkavállalóhoz nem pedig a munkavállalónak a munkaállomáshoz!


A Zónák sorrendje az Európai Biztonsági és Egészségvédelmi jogszabályon alapul, mely kimondja, hogy a munkaállomásnak meg kell felelnie az egyéni szükségleteknek, melynek első lépése a megfelelő szék kiválasztása, majd a kezek és a szemek pozícionálása és így tovább.

A helyes testtartás kialakítása és a szemek, a nyak, a hát és a lábak helyes elhelyezése biztosítja, hogy felfedezze különbséget abban, hogyan érzi magát fizikailag és mentálisan is. Ez azt is biztosítja, hogy sokkal aktívabb, motiváltabb és produktívabb lesz.

Fellowes 4 zóna koncepció

Ne szegjen törvényt! Figyeljen munkavállalóira!

A munkáltató törvényi kötelezettsége (EU 90/270/EEC Rendelet) a munkaállomások kockázat elemzése, annak érdekében, hogy biztosítsa a munkavállók biztonságos és kényelmes munkavégzését, akár irodában vagy azon kívül dogloznak.

Az európai munkavállalók közül több mint 17 millióan dolgoznak otthonról (és ez a szám minden évben növekszik!1) - és mégis az európai vállalkozások 75%-a nem tudja, hogy törvényi kötelezettség a munkavállalók számára egészséges munkakörnyezetet biztosítani abban az esetben is, ha irodában kívül dolgoznak.

1. Loudhouse Research, a Fellowes megbízásából 2016 / 2. Eurostat 2013/ 3. Arkenford research a Fellowes megbízásából 2015